Veel gestelde vragen

Bouncers Basketball krijgt altijd veel vragen van leden en adspirant-leden. De meest veelgestelde vragen hebben we op deze pagina gezet. 

Algemeen

Ik heb een vraag over trainingen / wedstrijden die hier niet bij staat. Wat moet ik doen?
Stuur een e-mail naar info@bouncersbasketball.nl of naar je coach en / of trainer.

Ik heb een algemene vraag of weet niet bij wie ik moet zijn voor mijn vraag. Bij wie kan ik terecht?
Je kan je vraag sturen naar info@bouncersbasketball.nl of naar de secretaris van de vereniging (secretaris@bouncersbasketball.nl). Deze zorgt dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt, die je dan zal antwoorden.

Waar kan ik de statuten en het huishoudelijk reglement vinden?
Alle reglementen (zoals de statuten, het huishoudelijk reglement, de zaalwacht procedures) kun je vinden onderaan de website op iedere pagina.

Lidmaatschap

Wat is een lidmaatschap?
Bouncers Basketball is een vereniging die bestaat uit leden en bijzondere leden. Als je lid geworden bent van Bouncers Basketball dan ben je minimaal lid voor de duur van het lopende seizoen. Een seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het volgende kalenderjaar. Het lidmaatschap geeft je als lid rechten en plichten. Je steunt de doelstellingen van de vereniging en je hebt toegang tot de algemene ledenvergadering van de vereniging.

Ik heb interesse in jullie vereniging, kan ik een keer komen kijken?
Iedereen is altijd vrij om te komen kijken en ook om drie keer vrijblijvend mee te trainen. Vul het formulier in op deze pagina en je wordt geïnformeerd over de trainingstijd en locatie waar je welkom bent.

Ik wil lid worden van jullie vereniging, hoe gaat dat in zijn werk?
Als je lid wilt worden, mag je altijd eerst drie keer vrijblijvend meetrainen, zie hierboven. Daarvoor moet je het online interesseformulier invullen op deze pagina. Na deze drie keer wordt er contact met je opgenomen of je lid wilt worden. Daarvoor ontvang je via de e-mail dan een apart formulier.

Vanaf welke leeftijd kun je lid worden?
Er wordt een leeftijd aangehouden van minimaal 7 jaar dit in verband met de vereiste motorische vaardigheden en de intensiteit van het spel. Uiteraard kan in overleg gekeken worden wat er mogelijk is.

Wanneer moet ik opzeggen?
Het lidmaatschap loopt tot 30 juni van een jaar, opzeggen dient te gebeuren voor 15 september (de start van het nieuwe seizoen). Dat moet je schriftelijk doen bij de ledenadministratie (ledenadministratie@bouncersbasketball.nl). Als je later opgezegd, wordt het lidmaatschap van de vereniging automatisch met een seizoen verlengd en zal de contributie in rekening worden gebracht. Als er zwaarwegende redenen zijn om het lidmaatschap tijdens het seizoen op te zeggen, dan kan je dit schriftelijk doen bij de ledenadministratie (ledenadministratie@bouncersbasketball.nl).

Wedstrijden

Wanneer zijn de wedstrijden?
De thuiswedstrijden voor de jongere teams vinden doorgaans plaats op zaterdag. Vanaf U16 is het ook mogelijk dat er thuiswedstrijden op de vrijdag gespeeld worden. De uitwedstrijden voor de teams zijn meestal op zaterdag. Daarbij kunnen de tijden verschillen.

Waar zijn de wedstrijden?
De thuiswedstrijden worden gespeeld in de Duikelaar in Waddinxveen (Zuidplaslaan 550) en de Mammoet in Gouda (Calslaan 101). Afhankelijk van in welk team je zit, speel je op de ene dan wel andere locatie of in beide locaties. Uitwedstrijden zijn altijd buiten Waddinxveen of Gouda. Adressen voor die sporthallen zijn bekend bij de coach en staan in de app.

Ik kan niet naar de wedstrijd komen vanwege huiswerk / ziekte / etc. Bij wie moet ik mij afmelden?
Je meldt je altijd af bij je coach. De trainers / coaches en / of teammanagers zorgen ervoor dat alle contactgegevens (en teamafspraken) aan het begin van het seizoen duidelijk gecommuniceerd worden.

Hoe zit het met rijden voor jeugdwedstrijden? Hoe weet ik als ouder dat ik moet rijden?
De coach of de teammanager zal een indeling maken voor de uitwedstrijden. Hij / zij zal u vragen wanneer u beschikbaar bent of maakt een indeling waarna u evt. met andere ouders kunt ruilen. Dit wordt tijdig kenbaar gemaakt middels een briefje, via e-mail of de WhatsApp groep die wordt aangemaakt aan het begin van het seizoen.

Ik rijd heel vaak en een ander minder vaak. Hoe zit het met de vervoerskosten?
Er is geen vervoerskostenregeling vanuit de vereniging.

Waar kan ik meer te weten komen over de spelregels
Op de website vind je onderaan elke pagina alle officiële informatie. Daar vind je ook een link naar de pagina met de spelregels.

Trainingen

Wanneer / waar zijn de trainingen?
De trainingstijden en locaties staan hier op de website. De adressen van de sporthallen kun je hier vinden.

Ik kan niet naar de training komen vanwege huiswerk / ziekte / etc. Bij wie moet ik mij afmelden?
Je meldt je altijd af bij je trainer. De trainers / coaches en / of teammanagers zorgen ervoor dat alle contactgegevens (en teamafspraken) aan het begin van het seizoen duidelijk gecommuniceerd worden.

Kleding

Hoe zit het met de wedstrijdkleding?
Wanneer je in een prestatieteam zit stelt Bouncers je een wedstrijdtenue ter beschikking. Je betaalt een redelijke vergoeding hiervoor. De tenues mogen uitsluitend tijdens de wedstrijden worden gedragen. De wedstrijdtenues zitten in een teamtas. De tenues worden om beurten door de teamleden gewassen. Na het seizoen wordt de teamtas met de tenues weer ingeleverd.

Krijg ik ook trainingskleding?
Je dient zelf zorg te dragen voor goede sportkleding tijdens de trainingen. Het is niet toegestaan in wedstrijdtenues te trainen.

Hoe zit het met schoenen?
Je dient ook zelf zorg te dragen voor goede basketbalschoenen. Hardloopschoenen en ander schoeisel wat niet geschikt is voor basketbal is niet toegestaan. Dit is om onnodig blessureleed te voorkomen.

Kan ik ergens Bouncers kleding kopen?
Bouncers heeft een fanshop met allerlei leuke kleding. Klik voor de fanshop hier.

Vrijwilligerstaken

Jouw taken
Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Iedere Bouncer is verplicht om vrijwilligerstaken te doen. Bij de zeer jonge spelers zal ook op ouders en/of verzorgers een beroep worden gedaan. Vrijwilligerstaken zijn tafelen / fluiten / zaalwacht  en de bardienst.

Waar vind ik de taken?
De taken waarvoor je ingedeeld bent vind je hier. Hou deze pagina goed in de gaten. De vereniging en je medebouncers rekenen op je.

Ik kan niet op de dag dat ik sta ingedeeld voor fluiten / tafelen / zaalwacht / bardienst. Wat moet ik doen?
Kijk of je een vervanger kunt vinden of dat je kunt ruilen met iemand; bij voorkeur iemand van ongeveer je eigen leeftijd (een ander lid is eerder geneigd om in te vallen voor jou wanneer er wat voor tegenover staat. Stel daarom bij voorkeur al een datum voor waarop je voor de ander kunt overnemen). Zorg altijd dat je tijdig een vervanger regelt! Des te eerder je iemand vraagt, des te meer kans maak je.

Hoe vind ik een vervanger?
Tips om te ruilen:
a. Bekijk op de datum dat je niet kunt welke teams geen (uit)wedstrijden hebben.
b. Bekijk voor een persoon uit een team dat geen wedstrijd heeft wanneer hij / zij moet fluiten (of andere taak) en kijk ook gelijk of jij dan kunt. Zo niet, kijk dan of hij / zij nog een andere keer moet fluiten en of je dan kunt. Kun je alle keren niet, probeer dan eerst iemand anders waarmee je wel kunt ruilen.
c. Contacteer de betreffende persoon en stel voor om te ruilen.
d. Wil / kan de persoon niet ruilen volg dan de stappen opnieuw totdat je iemand hebt gevonden.
Probeer vervangers te regelen tijdens de training of via Facebook en andere online hulpmiddelen. Heb je iemand op het oog om mee te ruilen, maar kun je niet naar de training van het team van die persoon; bel de persoon dan op.

Waarom moet je eigenlijk fluiten / tafelen / bardienst draaien?
Zonder leden die deze taken vervullen, kunnen er geen wedstrijden georganiseerd worden.
Elk spelend lid (en ouders / verzorgers van jeugdleden t/m U16) heeft hierin zijn / haar bijdrage leveren. We streven er naar iedereen evenveel in te delen, rekening houdend met andere vrijwilligerstaken die leden binnen de vereniging verrichten.

Ieder spelend lid vanaf de leeftijdscategorie U14 wordt ingedeeld voor tafelen (en wordt uitgenodigd voor een tafelcursus). Ieder lid vanaf de leeftijdscategorie U14 die de online spelregelkennis cursus Basketball Masterz heeft gedaan kan worden ingedeeld als tweede scheidsrechter bij U12 en U10 wedstrijden. Ieder lid vanaf de leeftijdscategorie U16 neemt deel aan een scheidsrechterscursus BS2 en wordt hierna ingedeeld om te fluiten. Alle leden vanaf de leeftijdscategorie U18 (en ouders / verzorgers van jeugdleden t/m U16) worden ingedeeld voor bardienst.

Ik ben geblesseerd, maar ik sta ingedeeld voor fluiten / tafelen / bardienst. Wat moet ik doen?
Je blijft te allen tijde verantwoordelijk voor je taak, ook in geval van blessures. Indien je langdurig geblesseerd bent, zal er bij de nieuwe indeling rekening mee worden gehouden (geef dit wel even aan ons door!).

Ik sta ingedeeld op bijv. zaterdag, maar moet altijd werken op zaterdag. Wat moet ik doen?
Neem contact op met de planner (planner@bouncersbasketball.nl). Dan zal getracht worden hiermee rekening te houden bij volgende indelingen en zal je bijv. alleen op vrijdag worden ingedeeld.

Ik wil graag voor / na mijn eigen wedstrijden fluiten of juist niet. Wat moet ik doen?
Neem contact op met de planner (planner@bouncersbasketball.nl). Dan zal getracht worden hiermee rekening te houden.

Ik heb echt iedereen geprobeerd maar kan echt geen vervanger vinden.
Neem contact op met de zaalwacht van de betreffende dag en geef aan wie je geprobeerd hebt om mee te ruilen / vervanging (minstens vijf personen). Dat voorkomt dat de zaalwacht jou gaat bellen. Je ontvangt echter wel een boete aangezien je zelf je taak niet hebt vervuld en geen vervanger hebt geregeld. Wij krijgen als vereniging immers ook een boete als we bijvoorbeeld maar één scheidsrechter hebben laten fluiten.

Mag iedereen elke wedstrijd fluiten?
De wedstrijden van U10, U12 en U14 teams mogen door iedereen gefloten worden. Voor de andere teams is het afhankelijk van leeftijd en niveau.

Ik heb nog nooit een bardienst gedraaid. Hoe weet ik wat ik moet doen?
Er is een zaalwacht aanwezig die aanwijzingen kan geven. Verder hangen er overal in en rond de bar instructies.

Ik krijg mail als ik moet fluiten / schrijven, maar ik wil dat op ander emailadres, hoe gaat dat?
Je kunt dit laten wijzigen door een mailtje te sturen naar planner@bouncersbasketball.nl en naar ledenadministratie@bouncersbasketball.nl met daarin vermeld:
• je naam;
• het e-mail adres waarop je de mail wilt ontvangen.

Hoe moet ik mij aanmelden voor e-maildienst voor taken?
Iedereen is automatisch opgegeven voor de reminder dienst. Je krijgt 2 weken en 1 week voor je taak een mailtje. Mocht je nu wel een taak hebben gehad, maar nog geen mailtje, stuur een mailtje naar planner@bouncersbasketball.nl om je aan te melden voor de e-mail dienst voor taken.
Geef hierbij op:
• je naam;
• het team waarin je speelt;
• eventueel het email adres van je ouders, als die ook een mailtje willen ontvangen, of wanneer je zelf geen email adres hebt;
• je eigen email adres.

Financiele regelingen

Sporten kan duur zijn
Wij realiseren ons zeer goed dat sporten in clubverband duur is. Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om de lasten te verlichten.

Om de contributie voor je kind te kunnen betalen, komen ouders met een minimaal inkomen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor één van de onderstaande regelingen. Voor Gouwenaars is er ook een volwassenenfonds.

  1. Rotterdampas – Gouda – jeugd
  2. Jeugdfonds Sport en Cultuur – Zuidplas – jeugd
  3. Jeugddeelnamefonds – Boskoop – jeugd
  4. Minimaregeling – Waddinxveen – jeugd
  5. Volwassenenfonds – Gouda – volwassenen
  6. Brede School Kinderfonds – Gouda – jeugd

 

1. Rotterdampas

Voor wie?
Met de Rotterdampas en het kindpakket kan ieder kind van 6 tot en met 17 jaar woonachtig in Gouda de jaarcontributie vergoed krijgen.

Hoe?
Stuur onder vermelding van naam en lidnummer via de mail een kopie van de Rotterdampas naar penningmeester@bouncersbasketball.nl. Bouncers regelt het verder met Rotterdampas.
Let op, per seizoen kan de Rotterdampaskorting bij één sportvereniging worden aangevraagd. Leden van Bouncers kunnen dus alleen voor Rotterdampaskorting in aanmerking komen als zij deze voor het lopende seizoen niet al hebben aangevraagd bij een andere vereniging. De inschrijving bij Bouncers moet wel worden gedaan, zodat wij alle gegevens ontvangen wanneer je interesse hebt.

Meer informatie

Voor een overzicht van de deelnemende verenigingen kunt u terecht op de website van Rotterdampas www.rotterdampas.nl of bellen naar 010-4984666.

 

2. Jeugdfonds Sport en Cultuur

Voor wie?

Voor jeugd tot 18 jaar wonend in de gemeente Zuidplas (Moordrecht , Nieuwerkerk ad Ijssel)  kan een aanvraag indienen via een intermediair. De contributie van Bouncers wordt dan via het Jeugdfonds ontvangen.

Hoe?
De aanvraag moet via een intermediair worden gedaan.

Meer informatie

Op de website van Jeugdfonds Sport en Cultuur staat meer informatie. De namen en contactgegevens van de intermediairs zijn te vinden op de site https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/2018/06/Zuidplas-intermediairlijst.pdf

 

3. Jeugddeelnamefonds

Voor wie?

Voor jeugd tot 18 jaar wonend in de gemeente Alphen aan den Rijn (Boskoop) kan een aanvraag indienen via een intermediair. De contributie van Bouncers wordt dan via het Jeugddeelnamefonds ontvangen.

Hoe?
De aanvraag moet via een intermediair worden gedaan.

Meer informatie

Op de website van Jeugddeelnamefonds Jeugd Deelname Fonds  staat meer informatie.

 

4. Minimaregeling

Voor kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar van gezinnen die gebruik (kunnen) maken van een minimaregeling is een eenmalige vergoeding mogelijk van het lidmaatschap van een sportvereniging.
Neem hierover contact op met de gemeente Waddinxveen via telefoonnummer 0182-140182

 

5. Volwassenenfonds

Voor wie?

Meerderjarige Gouwenaars die moeten rondkomen van een minimum inkomen, kunnen een vergoeding krijgen van hun contributie van een sportvereniging tot een maximum bedrag  van € 250 per jaar.

Hoe?
De aanvraag moet via een intermediair worden gedaan. De inschrijving bij Bouncers moet wel worden gedaan, zodat wij alle gegevens ontvangen wanneer je interesse hebt.

Meer informatie

Op de website van Sport.Gouda (link) staat meer informatie. De namen en contactgegevens van de intermediairs zijn te vinden op de site https://www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/gouda/

 

6. Brede School Kinderfonds

Mocht uw kind niet in aanmerking komen voor het Rotterdampas kindpakket, maar toch ondersteuning nodig hebben of extra kosten maken, dan kunnen kinderen eventueel in aanmerking komen voor het Brede School Kinderfonds: www.bsgouda.nl/projecten/brede-school-kinderfonds/

Heb je, na het lezen van de veelgestelde vragen, jouw antwoord niet kunnen vinden? Mail dan naar info@bouncersbasketball.nl en we geven je snel antwoord!