Heb jij het basketbalbloed door je aderen stromen? Word dan lid van DE basketbalvereniging voor Gouda, Waddinxveen en omgeving: Bouncers Basketball!

Bij Bouncers is er plek voor iedere basketballer: jong, oud, recreant of prestatiegericht, bij Bouncers vind je je plek in een geweldig team. We hebben zelfs een rolstoelbasketbalteam, dus ook als je leeft met een beperking ben je bij Bouncers van harte welkom.

Weet je niet zeker of basketbal iets voor je is? Je kunt je altijd vrijblijvend aanmelden voor een training. Zo zit je nergens aan vast en kun je op je gemak bepalen of basketbal jouw sport is. Het aanmeldformulier hiervoor vind je onderaan deze pagina.

Welkom bij Bouncers Basketbal!

Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen
Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen

Trainen en spelen

Bouncers Basketball traint en speelt in Gouda en Waddinxveen. Afhankelijk van de teamindelingen train en speel je dus of in Gouda, of in Waddinxveen. We proberen om iedereen tot en met 16 jaar in de plaats van eigen keuze te laten spelen en trainen.

Voor 16 jaar en ouder word je, als het kan, ingedeeld in een team dat in je eigen woonplaats traint en speelt. Het kan echter voorkomen dat er geen team in jouw eigen woonplaats beschikbaar is of dat je in een combinatie team gaat spelen.

Bouncers bepaalt uiteindelijk in welk team je wordt geplaatst. Maar natuurlijk wordt er met je voorkeur rekening gehouden.

In een aantal gevallen traint en speelt een team op beide locaties (De Mammoet en De Duikelaar). Dit hangt af van de verhouding van het aantal spelers dat uit de buurt van Waddinxveen of Gouda komt en wordt door de club bepaald aan het begin van het seizoen.

Recreatief basketballen

Als volwassene kun je ook alleen recreatief basketballen. Recreanten trainen 1 x per week en spelen geen wedstrijden. Dit kan op beide locaties, dus zowel in Gouda als Waddinxveen. Uiteraard geldt voor recreanten een gereduceerd tarief.

Voor de (jongere) jeugd is er geen recreantentarief, maar er is altijd de mogelijkheid om i.o.m. de trainer te beginnen met alleen maar trainen en pas later te gaan spelen. Daarnaast worden er regelmatig toernooitjes georganiseerd.

Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen
Bouncers Basketball Rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbalteam

Sinds enkele jaren heeft Bouncers ook weer een rolstoelbasketbalteam.

Het rolstoelbasketbalteam traint 1 x per week recreatief en speelt ook vriendschappelijke wedstrijden.

Rolstoelbasketbal is voor iedereen die leeft met een beperking. Dat is een heel breed begrip uiteraard. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om met het team mee te doen. Maar als je wel rolstoelgebonden bent, of zelfs ernstig beperkt, ben je van harte welkom. Het rolstoelbasketbalteam is een warm bad met geduld en begrip voor iedere speler met welke beperking dan ook.

Tenues en basketbalschoenen

Bouncers heeft prachtige tenue’s zodat alle teams representatief en goed gekleed het veld betreden. De tenues zijn van hoge kwaliteit en comfortabel voor de spelers.

De tenues stellen we de teamspelers ter beschikking tegen een huurtarief van € 28,50 per jaar.

Je hoeft dus geen tenue te kopen!

Uiteraard dien je zelf voor goede basketbalschoenen te zorgen. Goede basketbalschoenen zijn niet goedkoop, maar ze zijn speciaal gemaakt voor het spel en voorkomen onnodige overbelasting en blessureleed. Laat je goed adviseren. Hiervoor kun je gerust ook bij Bouncers Basketball eens rondvragen welke schoenen je moet kopen. Met zoveel spelers hebben we genoeg expertise in huis.

Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen
Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen

Leden en taken

Als lid van Bouncers wordt uiteraard van je verwacht dat je je steentje bijdraagt aan de vereniging.

Een bardienst draaien, tafelen, een wedstrijd fluiten of helpen in de zaal: het hoort er allemaal bij. Daarbij rekenen we ook graag op de hulp van ouders van jeugdspelers.

Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers, dus ook Bouncers niet.

Hou er dus rekening mee dat je ingedeeld wordt bij het tafelen of een bardienst!

Contributie

De contributie hangt af van een aantal factoren. Kom je alleen trainen als recreant of ga je ook wedstrijden spelen, en op welk niveau en natuurlijk hoe oud ben je?

Het is bij Bouncers ook mogelijk om gespreid te betalen; zo bepaal je zelf of je contributie ineens betaald, in twee delen halfjaarlijks, of per kwart seizoen.

De contributiebedragen voor het seizoen 2022/2023 zijn:
Senioren € 377,00*
Senioren recreanten € 220,00*
Senioren recreanten rolstoelbasketbal € 241,00*
U22  € 377,00*
U20  € 350,00*
U18  € 325,00
U16  € 303,00
U14  € 282,00
U12  € 262,00
U10  € 241,00
U8** € 184,00

* = Inclusief 2 loten voor de Grote Club Actie

Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen

Meld je aan voor proeftraining

Meld je nu aan met onderstaand formulier en train gezellig een keertje mee! De eerste drie trainingen zijn geheel vrijblijvend. Kies je er daarna voor om lid te worden, dan kan de trainer je een aanmeldformulier verstrekken. Hopelijk tot gauw!

 

Velden met een * zijn verplicht! Je krijgt van ons een mail met daarin de uitnodiging voor de proeftraining. Hou ook je spambox in de gaten!

NB: Doorgaans ontvangt u een bevestigingsmail binnen enkele minuten in uw mailbox. Heeft u na een half uur nog niets ontvangen? Kijk even of het bericht wellicht in uw spamfolder terecht is gekomen!